Lassan belerázódunk az új tanévbe

 Megkezdődött az iskola, lassan beszereztünk minden szükséges ruhadarabot

Eltelt már néhány nap az iskolakezdés óta, lassacskán meg is szokják a gyermekek a napi teendőket, feladatokat és a rutinjuk is kialakul. Hétköznapokon csörög a vekker, és ez majdnem tíz hónapon keresztül így is marad.

Az első napok még – nyilvánvalóan – lazábbak, a gyermekek a nyári élményeiket mesélik, bevonva a nevelőket is, együtt megvitatják a majdnem három hónap szabadságot. A következő napokban, hetekben viszont már megkezdődik a tényleges munka, az értéket képviselő oktatás, a tudás magába szívása, újult erővel. 

shutterstock_283605350.jpg

Az elméleti oktatás mellett idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekek mozgásigényét kiaknázva, minél több testnevelés órát iktassanak be az órarendekbe. Nézzük, milyen egy tökéletesen felszerelt tornazsák, ahol minden – valóban - szükséges dolog megtalálható.

Mi az, ami hiányozhat egy tornazsákból?

  • Tornadressz lányoknak, tornanadrág és trikó – ezek nagy valószínűséggel már megvannak.
  • Kinti-és benti cipő. Talán a legfontosabb, ezért a minőség szempontjából sem mindegy, hogy milyet választunk. Nagyon lényeges, elsősorban a szabadban használatos cipőnél, hogy jól tartsa a bokát, futásnál és atlétikában is. Ez legyen az elsődleges szempont! A benti cipőnél érdemes olyat választani, mely a használat során nem hagy „csíkot” (világos talp) a tornaterem padlózatán. Itt is ajánlatos a boka védelme, de a könnyű, szellős anyag is fontos. A cipőknél az iskola kérését is figyelembe kell venni, mert a legtöbb helyen igény van annak egyedi színére és talp-kialakítására.
  • Melegítő – más néven tréningruha. Ez természetesen két részes kell, hogy legyen. Hosszú nadrág és hosszú ujjú felső. Színében talán nem annyira kötött, mint a tornadressz, vagy tornanadrág, de az iskola kérését itt is figyelembe kell venni. A minőségnél viszont fontos odafigyelnünk! A pamut anyag igen fontos, hiszen a gyermek aktív testmozgást végez benne, megizzad, így a szövetnek nedvszívó képessége kell, hogy legyen! Ezzel biztosítja a komfortérzetet, amennyire lehet, elkerülve a kellemetlen testszagot. A jól moshatóság és a színtartás is nagyon fontos, hiszen ezeket a ruhadarabokat szinte minden használat után mosni kell.
  • Úszódressz, úszónadrág, úszósapka, (esetleg úszószemüveg) papucs és törölköző. Ezeket természetesen nem kell naponta maguknál hordaniuk. Amikor uszodai óra van, kizárólag akkor kerüljön a tornazsákba, illetve ezek helyet kaphatnak külön sporttáskában is.