Az örök klasszikus Nike Air Max, aminél kényelmesebb cipő aligha van

A megfelelő sportoláshoz elengedhetetlen az olyan felszerlés, melynek anyaga és minősége a legjobb hatással van az izmokra és a testrészekre. Többek közt ezeket a szempontokat figyelembe véve készülnek a Nike edzőcipők is, amelyek biztosítják a láb számára a jó tartást és kényelmet. A Nike Air Max az a lábbeli, amelyre szükséged van, ha a minőségi sportolás mellett döntesz. 

34849120_m.jpg

Tinker Hatfield tervezte az első Nike Air Max-et 1987-ben. Azóta a cipő hatalmas változásokon ment keresztül, mára igazi klasszikusnak számít. Az Air Max, mint az egyik legkényelmesebb lábbeli, 30 év alatt világhírűvé nőtte ki magát. De mitől lett ilyen népszerű? 

Attól, hogy kényelmes és praktikus. Attól, hogy nem csak sportoláshoz, de utcára is felvehető. Attól, hogy sarokrésze párnázott, ezzel pedig csökkenti a gerinc terhelését. A cipő sarkába légpárnák vannak beépítve, melyek feladata, hogy csökkentsék a mozgás során keletkező rázkódást. 

A Nike Air Max 2 már egy továbbfejlesztett verzió, amely mindössze annyiban tér el az első változattól, hogy a cipő sarkában lévő légpárnák a lábbeli belsejében vannak. Így egyrészt nem láthatók, másrészt a nyomás is nagyobb bennük. Értsd, sokkal kényelmesebb. A nagyobb nyomású légtalppal a gerinced és a lábaid is tehermentesítve lesznek. Egészséges viselet. 

2013-ban aztán újabb áttörés következett be, amikor a Nike bejelentette legújabb cipőjének megjelenését. Az Air Max korszak talán ezzel a lábbelivel dobbantott hatalmasat, hiszen az összes cipő közül ez a legkényelmesebb. Nem csak sportoláshoz, hanem utcai viseletként is remek. Lényege, hogy a talprésznél a lábujjak végétől egészen a sarokig húzódik végig a légtalp, amely még egészségesebbé teszi a cipőt. Könnyű, rugalmas és hajlékony lábbeli. Felső jó minőségű légáteresztő anyagból készült, ezzel biztosítva a láb megfelelő szellőzését. 

A Nike Air Max elért ahhoz a korszakhoz, amikor már úgy tűnik, nem tud újabbat mutatni. Tényleg létezne egy cipő, amely kényelmes, praktikus, jól néz ki és még egészséges is? Igen, és te is megszerezheted.