Az edzőtáska választáskor ne ragadj le a külsőségeknél, mutatjuk mire figyelj még

Az edzőtáskának a kiválasztás során nem csak egy szempontnak kell megfelelnie. Ennek ellenére sokan egyszerűen azt veszik figyelembe, tetszik-e nekik az adott termék, és ha a válasz igen, indulnak a pénztárhoz. Pedig ennél lényegesen több jellemzőt kell figyelembe venni, ha a tökéletes darabot akarod hazavinni.

playsport_blog_41_het_1.jpg

Lássuk a szempontokat!

-          Tisztíthatóság. Nem kérdés, hogy oda kell figyelned arra, mennyire tisztítható az anyag. Erre azért van szükség, mert valószínűleg nemcsak szép, napos időben jársz edzeni, hanem akkor is, amikor esik az eső és nagy a sár. Ilyenkor pedig egy pillanat műve, hogy egy melletted elhaladó autó felcsapja a piszkot a táskádra, amit a lehető legkönnyebben szeretnél majd eltávolítani.

 

-          Méret. Nem mindegy, mit viszel magaddal az edzéseidre. Találkozunk olyanokkal, akik a tréning szettjükben indulnak el otthonról, így mindössze egy váltócipőt, törölközőt, vizet dobnak be a táskájukba. Ezzel szemben van, aki szinte a fél fürdőszobát viszi, hiszen letusol, sminkel vagy rendbe szedi a haját egy edzést követően. Egyértelmű, hogy utóbbi esetben lényegesen több férőhellyel kell számolnod.

 

-          Forma. Ma már a legkülönfélébb alakú táskák közül válogathatsz, a szögletesen kívül a henger vagy a klasszikus oldalsó kialakítás mellett is leteheted a voksod. Próbáld ki, neked melyik megoldás a kényelmesebb: ha a kezedben vagy ha a válladon tudod vinni?

 

-          Strapabíróság. Ezt a jellemzőt elsősorban a felhasznált anyag határozza meg. Ha időtálló megoldást szeretnél, érdemes minél vastagabb szövetből készült terméket választanod. Ez különösen érvényes a vállpántra, hiszen az edzéseid alkalmával könnyen előfordulhat, hogy meglehetősen szép súlyú pakkal indulsz útnak – nyilván nem szeretnéd, ha ez félúton elszakadna. Jó választás a műbőr is, a pántokra ebben az esetben is helyezz kiemelt hangsúlyt.

 

 

-          Stílus. Ebből a szempontból a gyártók igazi svédasztalt helyeznek elénk. Gyakorlatilag mindenki talál a saját szájízének megfelelőt, az egyszerű fekete termékektől kezdve egészen a feltűnő, mintás darabokig.

 

-          Kialakítás. Mennyire fontos, hogy a telefonodnak, a fülhallgatódnak vagy az irataidnak külön rekesze legyen? Ha nagyon, vedd szemügyre a kis zsebek számát, sőt a legjobb, ha ezeket próbaként elhelyezed a kis férőhelyeken.

 

 

A fenti jellemzők figyelembe vételével biztosan a Neked legmegfelelőbb sporttáskát viszed haza, amibe minden edzés előtt szívesen pakolsz be.