Biztos talpakon

Nagy lábon élek

Lehetne arról vitatkozni, hogy mi a „normális” lábméret. Van egy átlag, ahonnan megközelítjük a témát, legyen ez nőknél a 37-40-es szám, férfiaknál pedig a 41-45-ös méret. Persze már itt is sokan azt mondják, hogy a szélső – nagy szám – nem átlag, hanem annál nagyobb. Mégis, a boltokban ez az intervallum az, melyben valószínűleg találni fogunk magunknak lábbelit. E felett a talpak már nagy bajban vannak.

shutterstock_36702718.jpg

Nem vagyok óriás, én is lábbelit szeretnék!

Egy utcai felmérés szerint a megkérdezettek több mint kilencven (!) százaléka arról számolt be, hogy nagyméretű cipőt nem, vagy csak igen kevés számban lát a boltokban. A 46-os méret is nagyon nagy ritkaság, a felett pedig egészen esélytelen lábbelit vásárolni. 

Miért nem találok és mi a megoldás?

A cipő gyártóknak valószínűleg nem éri meg az átlagosnál jóval nagyobb méretű lábbelit elkészíteni, hiszen azért a kereslet, valljuk be, nem túl nagy.  Ergo rajtuk marad, hiszen a boltok nem igényelnek belőle, vagy, ha igen, elenyésző mennyiséget.

Vannak azonban hírességek, akik persze biztosan megoldják, hogy nem kis méretű lábaikra, honnan szerezzék be a megfelelő cipőt. Néhány érdekesség, amit nem is gondolnánk:

Nőknél a celebek közül tán a legnagyobb érdekesség Kate Winslet, a maga 43-as méretű lábával, de Julia Roberts sem kisebb, mint 41-es cipellőt visel. Ami még mókás az egészben, hogy egyikük sem túl magas, nagyságuk tehát – centiméterben- csak a lábuk tekintetében óriás.

Melyik férfinak van a legnagyobb?

Férfi sztárok terén a lábméretben – és itt ne hagyjuk figyelmen kívül a tényt, mi szerint a nagy láb, nagy férfiasságot is jelent – talán a legmeghökkentőbb Keanu Reeves és Russal Crowe, ők mindketten 47-es lábakon járnak-kelnek.

A világ legnagyobb férfi láb mérete egyébként: 52-es!

Összegzésül tehát a magyarországi boltok kínálatait nézve, a nagylábon élők igen csak bajban vannak, ha úgy szeretnének lábbelit maguknak, hogy besétálnak egy cipőboltba. Ezért a legtöbben – akik hajlandóak kicsivel több pénzt erre fordítani – felkeresik a cipőkészítőt, ugyanis létezik ilyen! 

A másik megoldás az internetes vásárlás, ahol lakhelyünktől távol is rendelhetünk lábbelit, egyszerűen és biztonságosan. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy egészen pontosan mérjük le lábunkat, a milliméterekre is figyelve, s a megrendelésünket csakis a pontos méret tudatában adjuk le! Ez nagyon fontos, hiszen nem csupán a számozásra – mely országonként más-és más – kell figyelnünk, hanem a lábfejre és a szélességre is. Azon kívül egyes márkák méretezése szintén egyedi, tehát, az adott méret nagy, vagy épp kicsi lenne egy másik márkához viszonyítva.

Fel a fejjel tehát, van megoldás, még ha nem is olyan egyszerű, mint az átlagos lábméretek esetében.