Gyerünk a suliba be!

Nagyobbaknak már „menő” táska

Ismét iskolaidő. Ezek már az utolsó pillanatok, amikor számba vesszük, hogy mi kell a tanévkezdéshez, mit vegyünk még, mi az, amit elfelejtettünk, mit és hogyan rendezzünk el az iskolatáskában.

A kicsiknek megvan a megfelelő hátitáska, a nagyobbak viszont – főleg a felsős osztályokban – már nem csak a praktikusság fontos, amikor iskolatáskát választanak. Tizenéves korban a divat is lényeges szempont, már, ha nem a legfontosabb számukra. Vegyük ezt figyelembe úgy, hogy közben néhány dolgot szem előtt tartunk, ezzel kvázi, „észrevétlenül” vegyünk nekik szép, ugyanakkor megfelelő darabot!

shutterstock_304365563.jpg

Látva a boltokban megjelenő rengeteg táskát, az óriási választékot, kellő odafigyeléssel biztosan ki tudjuk választani a minden szempontból megfelelőt. A kamaszok számára az iskolatáska már egyfajta önkifejezési eszköz. A stílusa, a formája, a színe, mind-mind olyan dolog, ami meghatározza a gyermek jellemét, ha úgy tetszik divatirányzatát. Számukra ez igen is fontos, ne vegyük tehát félvállról elképzeléseiket, legyünk partnerek abban, hogy beleszólása lehessen, hiszen nem mi viseljük a táskát minden nap. Adjunk tanácsot praktikussági szempontokból, de a döntésbe vonjuk be Őt is!

Milyen tanácsot adhatunk?

  • külön rekeszei legyenek – uzsonnának, innivalónak

  • elég nagy legyen, de ne óriási

  • inkább varrott legyen a tartóssága, teherbírása miatt

  • lehetőleg ne fehér legyen, hiszen mindennapi használatra vásároljuk

  • csak ne hátizsák! (egy légterű, merevítés nélküli) az legyen a tornaruháké

Ész érvekkel sikerülhet meggyőzni a gyermeket arról is, hogy tetszetős külseje mellett az iskolatáska ne terhelje túlzottan a gerincet. Egy válltáska, mely átvethető egyik oldalról a másikra, lehetőséget ad arra, hogy a súly ne csak az egyik vállra nehezedjen. Így, gyaloglás közben, azt cserélgetve biztosíthatja a nagyjából egyenletes terhelést gerincének. A válltáska ötlete szinte minden kamasz számára elfogadható, hiszen általában ilyen kialakítással készítik a legdivatosabb táskákat.

A színek, a formák, fazonok tárháza végtelen, a márkák, a táskán megjelenő karakterek vagy szimbólumok választéka óriási. Vannak az úgynevezett „tömegdivatnak” megfelelőek, de a különleges stílus képviselői is megtalálják a számukra megfelelőt. Lányoknak a strasszos, színes, fiúknak a foci-vagy együttes motívumok és még számtalan – igényüknek megfelelő – táska közül válogathatunk.

A vásárlás öröm, egy szép és praktikus iskolatáska kiválasztása kellemes időtöltés lehet, kicsinek és nagynak.