Megyünk a suliba!

Mire lesz szükség? Nehogy valami kimaradjon!

Lassan ugyan, de nemsokára beköszönt az ősz, így az iskolások is elindulnak munkahelyükre. Van, akinek ez lesz az első napja, van, aki már a nyolcadikat tapossa, de tény, hogy mindenkinek be kell vásárolnia az iskolakezdéshez.

shutterstock_263552294.jpg

A nagyobbaknak – ha csak el nem tört – nem kell ugyan vonalzó és tempera sem, hiszen az előző évekről megvannak. Nekik a könyveket, füzeteket kell beszerezniük, és néhány apróságot, ami a felsőbb osztályban újdonság lesz. Az elsősök szüleinek viszont teljes „iskola szettet” kell beszerezniük. Nem kis feladat ez.

 A legtöbb iskolában szokássá vált, hogy a pedagógus ad egy listát a szükséges holmikról. Ha ilyen nincsen, akkor persze érdeklődhetünk az iskolában is. Ha itt sem jutunk elegendő információhoz, akkor lehet segítségünkre ez a kis felsorolás. Figyeljünk oda az árakra is!  Nem kis összeget lehet megspórolni, ha nem veszünk szükségtelen dolgokat. Nézzük tehát, mit vegyünk meg feltétlenül a legapróbb nebulóknak:

„Iskolastart” kollekció – jó esély a teljességre

Legelső fontos dolog az iskolatáska, melynek kialakításáról, súlyáról, minőségéről már beszéltünk az előzőekben. Ami még fontos és feltétlenül szükséges:

  • tolltartó – lehetőleg cipzáras legyen, mert a kicsik könnyebben kezelik, és kisebb eséllyel szóródnak ki belőle az írószerek
  • grafitceruzák – ebből jó pár darabra szükség lesz, minőségét tekintve HB, esetleg B típus
  • füzetek – vonalas és kockás, kifejezetten első osztályosnak való (ha nincsen elsős füzetcsomag), vonalasból 5-6 db, kockásból elegendő 2 db
  • színes ceruzák – 6 db-os csomag teljesen megfelelő, a minőségre figyelve
  • ceruzahegyező – ennek minősége is kiemelten fontos, hiszen rengeteget fogják használni
  • füzet-és könyvborítók – a mennyiség nagyjából kiszámolható 
  • zsírkréta, vízfesték, színes korong csomag, pálcika, színes papír és pálcika

(a boltokban az eladó mindegyiket ismeri)

  • tornazsák és „belevaló” – fiúknál atléta, lányoknál tornadressz – az iskola megmondja a kívánatos színt, valamint tornacipő (a cipőből nem érdemes több párat vásárolni, hiszen a gyermek tavaszra egészen biztosan kinövi)
  • tisztasági csomag – vannak a boltokban előre elkészített szettek, de ha magunk állítjuk össze – kis törölköző, szappan (tartóban) és műanyag pohár

Természetesen, ha tagozatra fognak járni, esetleg művészeti iskolába, akkor lehetnek más, feltétlenül szükséges felszerelések is, melyeket az iskola mindenképp kérni fog. Ha pedig véletlenül kimaradna valami, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen az iskolakezdés első napjaiban még lesz lehetőségünk azokat beszerezni.