Edzőteremben kerékpározni?

Igen, valóban lehetséges!

Első hallásra nyilván őrültségnek tűnik, pedig korántsem az. A SpinRacing előkelő helyet foglal el a sportolni vágyók körében, még annak ellenére is, hogy az emberek nagy része nem is tudja, valójában miről is szól ez az egész.

Pedig hatása bizony nagyon is látványos, az eredmény pontosan mérhető, így bátran ajánlható minden korosztálynak, gyerektől elkezdve egészen az idősekig, természetesen más-más intenzitással és edzéstervvel.

shutterstock_292686887.jpg

Miről is van szó?

Az edzések jól megtervezett szakaszokból állnak, az első lépés a bemelegítés. A tréning alatt egy speciális, lendkerekes szobakerékpáron dolgozunk, mely különleges kormánnyal van ellátva. Velünk sportol edzőnk is, akinek jelenléte elengedhetetlen. Ő irányítja a különböző gyakorlatokat és a sebességfokozatokat is ő határozza meg, folyamatosan váltakoztatva azokat. Fontos elem edzés alatt a ritmusos, vidám zene, mely az egész tréning során kísér bennünket, igazán jó hangulatot biztosítva ezzel, s elterelve a figyelmet arról, hogy valójában épp keményen dolgozunk.

A fokozatok:

Minden esetben kardió mozgásról beszélünk, bármilyen fokozatban is haladunk. Az edzés intenzitása attól függ, milyen erősségen – ennek eredményeképp – milyen pulzusszámmal végezzük a gyakorlatokat. 

A viszonylag alacsony, de mindig folyamatos pulzus szám fenntartásával a zsírégetés a cél, tehát ez a fogyni vágyóknak előnyös különösen. Itt általában 140 körüli szívverés az ideális, percenként.  Aki állóképessége növeléséhez kér segítséget a SpinRacing edzéstől, az 140- 170- es pulzusszámmal dolgozik, fenntartva az edzés alatt, végig.  Ennél a teljesítménynél a fogyás nem számottevő, ezért a túlsúllyal küzdők inkább az első verziót választják. 

A szakaszokat edzőnk folyamatosan váltogatja, mely a kis ellenállással való kezdés után közepes, majd a lejtőmenet után, melynél már nagyobb a sebesség, jöhet a közepes erősség újra, és végül a nagyobb erőt igénylő hegymenet. Természetesen ezek végig váltják egymást, így nem az egész tréning megterhelő. A kerékpáron ülve, karral végzett gyakorlatokkal kombináljuk az edzést, néha pedig álló tekerésben dolgozunk. A haladók még súlyt is igénybe vesznek a karmunkához.

A lényeg tehát a folyamatos, kardió mozgás, mely kedvezően hat a szívre, az érrendszerre és az ízületeket is teljes mértékben kíméli. Így károsan egyik testrészünkre sem hat, viszont megmozgatja a lehetséges összes izmunkat. 

Egy keményebb talpú edzőcipőt kell csupán beszereznünk. Van, aki egy- az ülésre helyezhető - védőt is vásárol magának az abszolút kényelem biztosítására. (alacsony áron kapható sportboltokban) Ezután már egy kényelmes ruha is elegendő ahhoz, hogy nekivágjunk a tornatermi túrakerékpározásnak, hogy rövid időn belül tapasztaljuk annak jótékony hatásait. Edzőnk és a kiváló zene mindenképp motiválni fog bennünket, a csoport általi élmény is garantált.

Sok sikert és jó stresszoldó SpinRacing edzést kívánunk mindenkinek!