Zsákoljunk!

Az Ultimate Sandbag már Magyarországon is hódít

Mi is ez pontosan? Erős és masszív, azon kívül nagyon tartós anyagból készült zsák, mely homokkal van töltve. Ez az Ultimate Sandbag, mely a különböző súlyra módosítható homoktöltetből adódóan alkalmas arra, hogy váltakozva, más és más izomcsoportokat dolgoztasson meg. 

shutterstock_306511274.jpg

Mintegy háromszáz fajta gyakorlat végezhető vele, attól függően is, hogy milyen súlyúra töltjük. Az Ultimate Sandbag belsejében elhelyezkedő homok a gyakorlatok végzése közben, folyamatosan mozgásban van, így az ellenállás, amit kifejtünk teljesen változó. Ami fontos, hogy ezt a fajta terhelést, kizárólag ezzel a sporteszközzel tudjuk biztosítani az izmoknak. A Sandbag több fogásmódot is lehetővé tesz, aminek köszönhetően a legkülönfélébb izomcsoportokat is megdolgoztatja. Nemtől, korosztálytól függetlenül bárki elkezdheti, az egyéni célok szem előtt tartásával.

A valódi cél igazából kettős

Egyrészt, a minden egyes izmot megmozgató erőkifejtés hatására az erősítés, az állóképesség növelés, és vele együtt a rugalmasság fejlesztése. Olyan izmok is mozgásba kerülnek, melyek létezéséről nem is tudunk, csak a másnapi érzékeny területeknek köszönhetően veszünk róluk tudomást. Csökken a stressz is, hiszen a test megnyugszik a teljes izomcsoportokra gyakorolt erőkifejtés hatására.

Másrészt az Ultimate Sandbag használatakor kardió edzést is végezhetünk. Ezt úgy érhetjük el a leghatékonyabban, ha csökkentjük a homok mennyiségét a zsákban, így gyorsabb mozdulatok végzésére is képesek leszünk. A kevés töltet teljesen másképp mozog a gyakorlatok közben, mivel azonban az egyensúlyhelyzetek is megváltoznak, így is épp olyan hatékonyak a mozgástípusok.

Kettő az egyben: Ha később növeljük a töltet súlyát, akkor a mozgás arányosan lelassul, és ezzel az izmokra kifejtett terhelés növekszik. Így tehát a kardió mozgás végzése közben már megkezdődik az izomzat intenzív fejlesztése is.

Edző nélkül ne kezdjük el!

Az Ultimate Sandbag elkezdéséhez feltétlenül szükség van képzett edző segítségére, senkinek sem ajánlott egyedül végezni azt, annak ellenére sem, hogy magát a sporteszközt magunk is meg tudjuk sportboltokban vásárolni. A gerincet érintő terhelés – szakember jelenléte nélkül – akár súlyos következményekkel járhat. Egy rossz mozdulat is elég, hogy rémálom legyen a vége az edzésünknek.

Magyarországon tartanak már edző irányította tréningeket, érdemes oda ellátogatni és ott kipróbálni ez a sportot, mely egyre szélesebb körben hódít, és valóban nem véletlenül.